Senpai Codrin Mircea

1 kyu

           

Era primăvara anului 1994 când la școala unde învăța s-a ținut o prezentare despre antrenamentele de karate. Curiozitatea puștiului de 10 ani pentru artele martiale l-a împins să se înscrie. Încă de la primele antrenamente i s-a părut interesant să învețe tehnicile de bază, iar pe măsură ce lucrurile începeau să se lege creștea și intensitatea efortului fizic.

Primele examene de grad au fost adevărate lecții de viață sub expertiza lui sensei Necula Vasile de la care a început să preia filosofia artelor marțiale în deplină concordanță cu viața de zi cu zi. Astfel a realizat că puterea de a susține până la final antrenamentele epuizante, de a promova examenele dificile de grad și împreună cu filosofia artelor marțiale l-au făcut să înțeleagă și să își dezvolte disciplina, respectul, încrederea de sine, autocontrolul și ambiția de a trece la nivelul urmator.

Taberele (fie de vară, fie de iarnă) erau adevarate stagii de pregătire. Programul intens bine pus la punct și socializarea la un nivel ridicat cultural și intelectual au devenit cărămizi solide la dezvoltatea sa personală.

Observând că toate aceste calități încep să prindă culoare și în viața personală, artele marțiale au devenit parte constantă din viața sa, iar la vârsta de 17 ani sub îndrumarea lui sensei Paul Codau și senpai Ciprian Chirilă reușea să devină vicecampion național la competiția de kumite (luptă) Ashihara Karate. Un an mai târziu concura în competiția națională de kata (demonstrație tehnica) la categoria 18+ unde a obținut locul 5.

În perioada faculățtii și după absolvire au urmat câțiva ani de pauză din cauza relocării geografice și lansării în cariera profesională. Totuși, după acea perioadă, a revenit la antrenamente și a început să și predea experienșa sa copiilor și tinerilor cohai (elevi).
Mai departe își dorește să mențină vie și să transmită filosofia artelor marțiale către cât mai mulți pasionați de acest domeniu sportiv și mental.